WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en PGB (Persoons Gebonden Budget)

Met een beperking kunt u misschien gebruik maken van deze regelingen. Let op: er zijn belangrijke verschillen tussen WMO en PGB. Bij de WMO regelt de Gemeente alles voor u (ook reparaties e.d. maar stellen dan ook eisen bijvoorbeeld m.b.t. de stalling) en bij een PGB zult u alles zelf moeten doen. Maar nog belangrijker: een 4Wieler kunt u wel proberen via de WMO aan te vragen maar het begint er al mee dat een 4Wieler niet in het assortiment van hulpmiddelen dat via Welzorg, MediPoint e.d. wordt aangeboden beschikbaar is. Maakt u een afspraak bij het WMO loket van uw Gemeente en vraagt u om een stabiele fiets omdat die in uw geval noodzakelijk is, dan zal u standaard geen 4Wieler worden aangeboden. Weet u zeker dat een 4Wieler vanwege de betere stabiliteit en veiligheid de beste fiets voor u is dan moet heel vasthoudend zijn en bereid zijn veel tijd te steken in de aanvraag en het mogelijk lange vervolg. Zie wat dat betreft ook het artikel in De Volkskrant:

Hoe regel je een fiets voor je gehandicapte stiefzoon? Nan Rosens ondervond het https://www.volkskrant.nl/voorpagina/hoe-regel-je-een-fiets-voor-je-gehandicapte-stiefzoon-nan-rosens-ondervond-het~a4523384/?hash=b9ad0d6068a8f967b02916f115dad52fd5c2837d via @volkskrant

Wat sneller en gemakkelijker gaat is een aanvraag via een PGB indienen. We gaan er dan van uit dat u al een proefrit heeft gemaakt of de fiets kent en weet welk model u wilt hebben en welke opties nodig zijn (electrische trapondersteuning, balanspedalen, stokhouder etc.). U vraagt dan bij 4Wieler een offerte van de fiets aan en vervolgens dient u een aanvraag voor een PGB bij de Gemeente in. Daar wordt bekeken of u in aanmerking komt en wordt op basis van de offerte bepaald welk bedrag als PGB beschikbaar kan komen. Ook wordt bekeken wat u zelf maandelijks moet bijdragen. Het kan zijn dat bepaalde zaken als niet noodzakelijk worden aangemerkt, als u die toch wilt dan zult u daar zelf voor moeten betalen. Als alles rond is dan krijgt u de beschikking over het budget en moet u de fiets bij 4Wieler bestellen en volgens de afgesproken condities ook betalen. Ook als er daarna iets met de fiets aan de hand zou zijn moet u met 4Wieler contact opnemen en het zelf afhandelen. U hoeft daar niet voor terug te schrikken omdat een 4Wieler tenslotte ook gewoon een fiets is met fietsonderdelen waar elke fietsenmaker bekend mee is. Versnellingen of kettingen afstellen, kabels en banden repararen: allemaal zaken die u misschien door iemand uit uw omgeving of anders zeker door uw plaatselijke fietsenmaker kan laten doen. Alleen als er iets met de constructie van het frame zou zijn moet u met 4Wieler contact opnemen. Het zijn gelukkig zulke robuuste fietsen dat dat bijna niet voor komt. Komt u niet aanmerking voor een PGB en heeft u zelf niet het budget om een 4Wieler te kopen dan is onze fietsfinanciering misschien een mogelijkheid. U levert een paar gegevens aan en binnen een dag heeft u uitsluitsel en weet u uw maandbedrag. Vul het contactformulier in, bel ons via 088 - 444 00 00 (lokaal tarief) of stuur een e-mail naar info@4wieler.nl.